NAVIGATION SERVICES Kft. - Recruitment. Tourism. Supply.

Kiemelt állásajánlataink

Matróz állás folyami hajó - Rajnai matróz minősítéssel

Matróz állás folyami hajó - Rajnai matróz minősítéssel

Részletek

Szobalány állás folyami hajó - 2019.05.17.

Szobalány állás folyami hajó - 2019.05.17.

Részletek

Aktuális állásajánlatok folyami hajón

Aktuális állásajánlatok folyami hajón

Részletek

Szobalány állás folyami hajón tapasztalat nélkül - azonnali kezdések

Szobalány állás folyami hajón tapasztalat nélkül - azonnali kezdések

Részletek
Összes aktuális
állásajánlatunkért
KATTINTSON IDE!

Gyakran Ismételt Kérdések

Jelentkezni szeretnék, hogyan kezdjem?

Töltsd ki a jelentkezési lapot, valamint töltsd fel angol vagy német nyelvű szakmai önéletrajzod a weboldalunkon található jelentkezés fül alatt. A másik lehetőséged, hogy fényképes, ha lehet "Europass" stílusú IDEGEN nyelvű önéletrajzot küldesz az info@nav-services.com e-mail címre (amennyiben lehetőséged engedi, úgy MS/Word, vagy PDF legyen a file kiterjesztése). Az önéletrajzodban légy részletes és pontos, bővebben www.europass.hu az oldalon tudsz utána olvasni, hogy hogyan is kezdj ennek neki.  

Angliai munkák

Az Egyesült Királyságban való munkavállaláshoz a tájékoztató ITT tekinthető meg.

Miért érdemes hajón dolgozni?

A szárazföldi munkákkal ellentétben, a hajón nem kell fizetni sem a szállásért, sem az étkezésért – ezeket a hajós cég ingyen biztosítja minden munkavállalójának. Ennek köszönhetően fizetésedből nem kell fix kiadásra költeni, fizetésedet félreteheted, vagy szabadon elköltheted.
A fizetés összege a magyar átlagfizetéseknél jóval magasabb, és az alapbéreden felül osztott borravaló is jár, pozíciótól függetlenül mindenkinek.Mik a hajós munka előnyei?

Egy nemzetközi csapat része leszel, ahol fejlesztheted nyelvtudásodat, szakmai tapasztalatot szerezhetsz, van előrelépési lehetőséged, megismerhetsz rengeteg új embert – és közben még világot is látsz!
Nem utolsó szempont az sem, hogy szerződés letöltésekor referenciát kapsz, amellyel akár külföldön, akár itthon is szívesen alkalmaznak leendő munkahelyeden.

Milyen időtartamra szól a hajós munka?

A munkaszerződés, mivel a folyami hajózás is idény jellegű, márciustól október végéig szól, ez azonban kiterjeszthető január elejéig, ha te is úgy akarod. Ez azt jelenti, hogy az év 12 hónapjából akár 10-et is dolgozhatsz!
A következő évi szerződéseket hazautazásod előtt le lehet fixálni, így már előre fogod tudni, hogy következő évben is lesz hajós munkád.

Miből áll ez az interjú?

Az interjúra a megbeszélt időpontban irodánkban kerül sor, mely két részből áll. Egyrészt teljes körű tájékoztatást nyújtunk a hajós munkavállalás feltételeiről, a betöltendő pozícióval kapcsolatos tudnivalókról.
Másrészt a szakmai és nyelvi elbeszélgetésen felmérjük, hogy szakmailag alkalmas vagy-e a megpályázott pozícióra, illetve felmérjük szóbeli nyelvtudásod szintjét.
Azért érdemes mielőbb jelentkezni, mert egy felszabaduló pozíció esetén azokat értesítjük, akik már részt vettek interjúnkon.

Milyen dokumentumokat hozzak magammal az interjúra?

A következő dokumentumokra van szükség:
 - érvényes útlevél fénymásolata (a munkaszerződéshez szükséges; nem probléma, ha a jelentkezéskor még nem áll rendelkezésedre, a de a későbbiekben szükség lesz rá)
 - legmagasabb iskolai végzettség fénymásolata
 - ajánlólevelek/ referencia (ha van; lehetőleg idegen nyelven)
 - 1 db igazolványkép

Szükséges-e valamelyik idegen nyelv ismerete a hajós munkához?

Minden hajós munkához szükséges valamely idegen nyelv (német vagy angol) szóbeli ismerete. Nyelvvizsgát egyik partnerünk sem kér, viszont a nyelvtudás szintje pozíciónként változik:

Szobalány:      magabiztos alapszintű német vagy angol nyelvtudás
Felszolgáló:    magabiztos társalgási szintű nyelvtudás angol vagy német
Báros:              magabiztos társalgási szintű nyelvtudás angol vagy német
Szakács:          magabiztos társalgási szintű német vagy angol nyelvtudás
Recepciós:       felsőfokú német és legalább középfokú angol nyelvtudás vagy felsőfokú angol nyelvtudás
Mosogató:        magabiztos alapszintű német vagy angol nyelvtudás
Matróz, Hajógépész:     magabiztos alapszintű német vagy angol nyelvtudás

Minden pozícióhoz legalább 1 év leigazolható munkatapasztalatra van szükség az adott munkaterületen belül.

Miért van szükség az idegen nyelvre a hajós munkavállaláshoz?

Több okból is szükség van a nyelvtudásra:
•    Vendégekkel való kapcsolattartás, mindennapi kommunikáció
•    Kollégákkal, vezetőkkel egyeztetés, kommunikáció, instrukciók megértése (mivel a hajón különböző nemzetiségek dolgoznak együtt)
•    Biztonsági okok, előírások megértése, betartása
•    A hajó folyamatosan közlekedik, több országon is áthalad, kikötésekkor szabad órák állnak a dolgozók rendelkezésére
•    Előrelépés feltétele a jó nyelvtudás, természetesen a munkavállalás ideje alatt is lehet fejleszteni a nyelvtudást

Orvosi vizsgálat feltétele-e a munkavállalásnak?

Aki munkaszerződést (munkát) kap a hajós cégtől, annak részt kell vennie egy alapvető vizsgálatokat tartalmazó orvosi vizsgálaton, mielőtt hajóra szállna (munkaalkalmasság). Erre természetesen csak akkor kerül sor, ha valakinek már fix ajánlata van a cégtől.
Az orvosi vizsgálat minden esetben Magyarországon történik, a háziorvosoddal ezt meg tudod csináltatni.

Felvettek. Mi a teendő?


1. Orvosi vizsgálat
Kollégánk egyeztet számodra időpontot a hajós cég által kijelölt hajóorvossal (Budapesten).

2. Kiutazás megszervezése
Partnereink több, mint 80 hajóval rendelkeznek, és nem lehet előre tudni, hogy éppen melyik hajón lesz üresedés. Emiatt elképzelhető, hogy nem Budapesten kell beszállnod, hanem Ausztriában, Németországban, vagy más európai országban, ahol éppen a hajó kiköt.
Kollégáink segítenek neked abban, hogy a legolcsóbb és leggyorsabb utazási módot választhasd, azonban a legtöbb pozíció esetében a jelentkező meg kell, hogy előlegezze a kiutazás költségét. A szerződés letöltésekor a hajós cég utazási költségtérítést fizet. Kezdőtőke a kiutazáshoz: kb. 100 000 -130 000 Ft maximum.

3. Szerződéskötés
A szerződéskötés minden esetben Magyarországon történik, a kiutazás előtt. A munkaszerződés angol vagy német nyelven készül, de mi rendelkezésedre bocsátjuk a magyar nyelvű fordítását is, illetve megválaszoljuk minden felmerülő kérdésedet.

4. Kiutazás, hajóra szállás
Leegyeztetjük a hajós céggel, hogy mikor érkezel. Átadjuk neked a pontos címet, a hajó telefonszámát. Mivel kollégáink is tapasztalt hajósok, így arról tudunk tájékoztatást adni, hogy hogyan jutsz el az adott város repterétől vagy állomásától a kikötőig.
Hajóra szálláskor, a recepción le kell majd adnod az érvényes útleveledet, az eredeti orvosi papírokat, ezután megmutatják a személyzeti kabint, ahol lakni fogsz, bemutatnak a kollégáknak, és tájékoztatnak minden fontos tudnivalóról.

Mit vigyek magammal?

1. Öltözködés, munkaruha
A munkaruhát a cég biztosítja, azonban minden pozíciónál vannak olyan kiegészítők, amiket neked kell beszerezned. Mire is gondolunk? Felszolgáló hölgyek esetében fekete harisnya, urak esetében fehér ing és fekete cipő, de ezekről – pozíciótól függően – minden esetben előre tájékoztatunk téged!
Szabadidődben (amikor nem dolgozol) természetesen saját ruhádat is hordhatod.

2. Mindennapi élet, higiénia
Ágyneműt, törölközőt minden esetben biztosít a cég, ezért ezeket nem kell feleslegesen elcipelned a hajóra. Mosásra, vasalásra a hajó mosodájában van ingyenesen lehetőséged, előre egyeztetett időpontban.
Az ápolt megjelenés nagyon fontos, de a tisztálkodási szereket helyben is beszerezheted, amikor a hajó kiköt, és te leszállsz.
Fontos tudni, hogy hajszárító nem áll rendelkezésedre, így ezt érdemes magaddal vinni.

Elszállásolás a hajón

A személyzetet 2 vagy 3 személyes kabinokban helyezik el, minden kabinhoz tartozik fürdőszoba és mosdó. Mindenkinek van egy saját szekrénye. Az elszállásolás nem koedukált. Párok esetében egy kabinban elhelyezést általában tudunk biztosítani.

Étkezés

Napi háromszori étkezést a cég ingyen biztosítja a hajós személyzet számára.

Munkaidő / szabadidő

Naponta akár 10-12 órát is dolgozik mindenki, általában osztott műszakban, mely pozíciótól függ.
Szabadnap nincs, szabad órák vannak a nap folyamán. Fontos figyelembe venned, hogy mikorra kell visszaérkezned – minden esetben hirdetőtáblán jelzik, hogy mikor indul tovább a hajó.
Szabadidejében mindenki kiszállhat, elhagyhatja a fedélzetet. Ebben az esetben felveszed az útleveledet, majd visszatéréskor ismét leadod. Ebből tudják, hogy mindenkivel a fedélzeten indul tovább útjára a hajó.

Szabadság

Bár szabadnapok nincsenek, de fizetett szabadság jár minden munkavállalónak a szezon alatt. A szabadság kiadása előzetes megbeszélés alapján történik.

Milyen esetekben bocsáthat el a cég azonnali felmondással?

-    kábítószer-fogyasztás
-    alkoholfogyasztás munkaidőben
-    a vendégekkel és/vagy felettessel szembeni tiszteletlen viselkedés
-    verekedés
Egy ilyen feszített munkarendben, több különböző nemzetiséghez tartozó közösségben a barátságos, nyugodt, nyitott hozzáállás és a tolerancia igen fontos.

Korhatár

Folyami hajós munka esetében 18 év az alsó korhatár. Felső korhatár nincs, azonban a hajós cégek mindig előnyben részesítik a jó nyelvtudással és tapasztalatokkal rendelkező dinamikus jelölteket.

Orvosi ellátás/ betegbiztosítás

A munkavállalók után a hajós cég fizeti az egészségügyi járulékokat. Így a szerződés ideje alatt az esetleges betegségek, sérülések ellátása ingyenes.

Hogyan és mikor kapok fizetést?

A fizetéseket minden hónap 10-éig átutalják részedre, az általad megadott bankszámlaszámra. Javasoljuk a deviza alapú számla nyitását, mivel fizetésedet EUR-ban kapod, s forint alapú folyószámla esetén jelentős összeget veszíthetsz a valuta átváltásakor.

Mi az az osztott borravaló?

Az utasok a hajóút végén egy borítékot kapnak a kabinjukban, és a Hotel Manager is felhívja figyelmüket, hogy ebbe helyezhetik el a személyzetnek szánt borravalót, mely az egész személyzetnek szól és egyenlő arányban kerül elosztásra. A borravaló mindig utasváltáskor kerül kiosztásra, ennek gyakorisága attól függ, hogy hány napos a hajóút, pl. 7 napos hajóút esetén 7 naponta, 12 napos út esetén 12 naponta kapod az osztott borravalót. Ez az összeg pozíciótól függetlenül mindenkinek jár, és készpénzben kerül átadásra.

Munkák óceánjáró hajón

A folyami hajós munkákhoz képest merőben más dolgozni egy óceánjárón. Az óceánjáró hajókon megkülönböztetjük a „CREW” (legénység- hotel személyzet), a „STAFF” (személyzet- pozíciók lejjebb) illetve az „OFFICER” (tiszti rang) besorolásokat. A napi munkaidő (10-12 óra, heti hét napon át) itt sem változik, viszont az adott beosztástól eltérően nem kell más jellegű munkát végezni. A legkeresettebb pozíciók a vendéglátás (CREW positions) területén:

 • segédpincér (assistant waiter), felszolgáló (waiter)
 • szobatakarító lány (stateroom stewardess)
 • szakács (minden szinten)

Léteznek különleges pozíciók is, melyek minimum 2 éves tapasztalatot, illetve felsőfokú végzettséget követelnek meg, és sikeres felvétel esetén „STAFF” minősítésű besorolást kapnak a jelentkezők. E munkák az alábbiak:

 • fotós
 • ajándékbolti eladói munkák
 • gyermek felügyelő (youth staff)
 • recepciós (3rd purser v. guest service associate)
 • technikusi pozíciók: hang, fény-és színpad
 • sportoktató
 • „cruise staff” (DJ, szórakoztató, ceremóniamester)

Sikeres felvétel esetén - melyet általában egy kétkörös interjú előz meg – a hajóstársaság a kész szerződést általában 6-8 héttel a hajóra szállás előtt küldi meg. A kiutazáshoz, és beszálláshoz az alábbi költségekkel kell számolnia minden kiutazónak:

 • erkölcsi bizonyítvány kikérése (4400 Ft)
 • amennyiben útlevele lejárt, úgy ezt a dokumentumot újra kell igényelni (5 éves: 7500 Ft, 10 éves 15000 Ft)
 • C1/D (DS-160) típusú, amerikai hajós vízum (160 USD, melyet hajóra szálláskor a társaság számla ellenében visszafizeti – reimbursement) ez a vízum 5 évig lesz érvényes, és kizárólag óceánjáró hajón engedélyezi a munkavállalást
 • orvosi vizsgálat költsége (79.585 Ft + 10.000 Ft oltási könyv), ez a vizsgálat 2 évig lesz érvényes
 • kiutazás költsége (változó összeg), mert az első kiutazást mindig a munkavállaló fizeti, azonban a hazautat és további szerződésekre való kijutást már a cég fizeti

Az óceánjáró hajók egész évben mennek, így ennek a jellegű munkának szinte mindig szezonja van, hiszen útvonaltervüket (itinerary) úgy állítják össze, hogy vendégeik nyaralása évszaktól függetlenül mindig „nyaralásnak” tűnjön.

 

 

 

Adatvédelmi nyilatkozatunk ITT letölthető.

 

 

Hírlevél

Értesülnél friss állásajánlatainkról? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Viking Cruises interjú Budapest 2019.08.07.

Viking Cruises interjú Budapest 2019.08.07.

Tovább

Hajólátogatás és interjú 2019.07.26.

Hajólátogatás és interjú 2019.07.26.

Tovább

Hajólátogatás és interjú 2019.06.28.

Hajólátogatás és interjú 2019.06.28.

Tovább

Hajólátogatás és toborzó nap Budapest 2019.05.24

Hajólátogatás és toborzó nap Budapest 2019.05.24

Tovább